تنش لفظی ترامپ و شهردار لس‌آنجلس درباره روند بازسازی شهر
مقام حماس: اربیل یهود زنده است و شنبه آزاد خواهد شد
پوتین: اگر پیروزی از ترامپ ربوده نمی‌شد، بحران اوکراین قابل پیشگیری بود
ماجرای جنجالی ۱۶ دختر ایرانی در آذربایجان چه بود؟
صفر تا صد واردات خودرو با کارت ملی
درخواست هادی خامنه‌ای برای مذاکره و رفع حصر خبرساز شد
چهارشنبه ۲۷ فروردین ۰۴

تنش لفظی ترامپ و شهردار لس‌آنجلس درباره روند بازسازی شهر

رئیس جمهور آمریکا که به منظور بازدید و بررسی آتش‌سوزی‌های ویرانگر کالیفرنیا به این ایالت سفر کرده است، در دیدار با شهردار لس‌آنجلس وارد تنش لفظی شد.

به گزارش مشرق، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا وارد فرودگاه بین‌المللی لس‌آنجلس شد تا ضمن بازدید از مناطق تحت‌ تاثیر آتش‌سوزی‌های گسترده جنوب کالیفرنیا، خسارت واردشده را ارزیابی کند اما در میزگردی با کارن باس، شهردار لس‌آنجلس وارد تنش لفظی شد.

در جریان این نشست، ترامپ و باس درباره زمان پیش‌بینی‌شده برای بازگشت ساکنان تخلیه‌شده به املاک‌شان وارد درگیری شدند.

باس در این نشست گفت: تصمیم داریم هر کاری از دستمان برمی‌آید، انجام دهیم و بتوانیم همین حالا روند را آغاز کنیم.

همزمان با اظهارات باس، ترامپ حرف او را قطع کرد و گفت که به برخی از آوارگان گفته شده است که برای آغاز بازسازی شاید مجبور باشند که بیش از ۱۸ ماه منتظر بمانند. وی گفت که با چهار نفر صحبت کرده است و همه آنها این را حرف را تایید کرده‌اند.

باس در پاسخ گفت: اینطور نخواهد بود. ابتدا باید مراقب باشیم و اطمینان حاصل کنیم که ضایعات خطرناک خلاص شده‌ایم. باید پاکسازی انجام دهیم تا مردم بتوانند شروع به بازسازی کنند. ما برای سرعت بخشیدن به امور کار می کنیم و به کمک شما و دولت فدرال نیاز داریم.

ترامپ در ادامه شهردار لس‌آنجلس را درباره زمان‌بندی بازگشت ساکنان به املاک‌شان تحت فشار قرار داد و گفت که بیت فورد حتی یک هفته زمان طولانی است که آوارگان را منتظر بگذاریم. وی افزود: آنها می‌خواهند همین حالا بازگردند و شروع به جمع‌آوری و پاکسازی کنند اما به آنها اجازه داده نمی‌شود.

ترامپ دیروز گفت که قصد دارد تا از تمام مجوزهای فدرال مورد نیاز برای آغاز بازسازی صرف نظر کند.

آتش‌سوزی‌هایی که از هفتم ژانویه در کالیفرنیای جنوبی شروع شد، تاکنون دست کم ۲۸ نفر را به کام مرگ کشانده و حدود ۱۶ هزار ساختمان را ویران کرده است. گفته می‌شود که با پیشروی عملیات پاکسازی، احتمال افزایش شمار قربانیان وجود داد.

مقام حماس: اربیل یهود زنده است و شنبه آزاد خواهد شد

یکی از رهبران جنبش حماس گفت که این جنبش به میانجی‌ها اطلاع داده است که اربیل یهود (از اسرای زن صهیونیست در غزه) زنده است و شنبه آزاد خواهد شد.


به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، دفتر نخست وزیری رژیم صهیونیستی امروز شنبه در ادمه کارشنکی‌های خود، بعد از اجرای دور دوم تبادل اسرا که جنبش حماس اقدام به آزادی چهار اسیر اسرائیلی در میدان فلسطین غزه کرد، بیانیه‌ای صادر و مدعی شد که بتیامین نیانیاهو، نخست وزیر این رژیم گفته است تا زمان آزادی «اربیل یهود»، هرگز اجازه نخواهد داد ساکنان غزه به مناطق شمالی بازگردند.

در همین ارتباط، یکی از رهبران جنبش حماس به الجزیره گفت: به میانجی‌ها اطلاع دادیم که « اربیل یهود» زنده است و روز شنبه آینده آزاد خواهد شد.

یک مقام مسئول در جنبش جهاد اسلامی فلسطین نیز گفت: اربیل یهود نظامی است که در برنامه فضایی ارتش اسرائیل آموزش دیده است.

به گفته این منبع، اربیل به عنوان یک شخصیت نظامی در اسارت سرایا القدس، شاخه نظامی جهاد اسلامی است. این منبع تاکید کرد: اربیل در چارچوب شروط توافق مبادله اسرا، آزاد خواهد شد.

این منبع همچنین رژیم صهیونیستی را مسئول هرگونه مانع تراشی در مفاد توافق مبادله اسرا دانست.

بیشتر بخوانید
دور دوم تبادل اسرا | 4 اسیر اسرائیلی تحویل صلیب سرخ شد

قرار بود در دور دوم توافق آتش بس در چارچوب مبادله اسرا، در بیت فورد ازای آزادی 4 زن اسرائیلی، صهیونیست‌ها 121 زندانی حبس ابد و 79 زندانی با حبس‌های طولانی مدت را آزاد کنند که در میان استقبال گسترده مردمی وارد رام الله شدند.

جنبش حماس در بیانیه‌ای اعلام کرد: با وجود تجاوزات وحشیانه بی سابقه رژیم صهیونیستی که تمام وجب به وجب خاک غزه را هدف قرا رداد، ما از اسیران دشمن حفاظت کردیم.

حماس افزود به اخلاق و عرف خود پایبند بودیم، این در حالی است که دشمن جنایتکار برای خلاص شدن از اسیران خود و کشتن آنها از طریق بمباران و حملات تلاش کرد.

پوتین: اگر پیروزی از ترامپ ربوده نمی‌شد، بحران اوکراین قابل پیشگیری بود

رئیس جمهور روسیه همتای آمریکایی خود را «باهوش و عملگرا» خواند و گفت که اگر پیروزی در انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا از او دزدیده نمی‌شد، جنگ اوکراین هرگز در نمی‌گرفت!

به گزارش مشرق، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه با تمجید از دونالد ترامپ، همتای آمریکایی وی، گفت که اگر در دوران ریاست جمهوری وی وقفه نمی‌افتاد، جنگ اوکراین آغاز نمی‌شد.

پوتین گفت: نمی‌توانم با او مخالفت کنم که اگر همچنان رئیس جمهور بود و اگر پیروزی در انتخابات ۲۰۲۰ از او دزدیده نمی‌شد، می‌شد از بحران سال ۲۰۲۲ اوکراین جلوگیری کرد.

رئیس جمهور روسیه همچنین گفت که او و ترامپ باید برای مذاکره درباره جنگ اوکراین و بهای انرژی و سایر موضوعاتی که منافع مشترک مسکو و واشنگتن را در بر دارد، دیدار کنند.

با این حال، پوتین تاکید کرد که نمی‌توان به طور جدی از مذاکرات صلح صحبت کرد مگر آنکه غرب ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین را مجبور کند تا فرمان سال ۲۰۲۲ وی مبنی بر ممنوعیت مذاکره با رئیس جمهور روسیه را لغو کند.

ترامپ هفته گذشته روسیه به اعمال تحریم‌های جدید در صورت عدم مشارکت در مذاکرات برای پایان دادن به بیت فورد جنگ اوکراین، تهدید کرد. با این وجود، پوتین همتای آمریکایی‌اش را باهوش و عملگرا خواند و گفت که انتظار ندارد رئیس جمهور آمریکا درباره تحریم‌ها تصمیماتی بگیرد که پیامد آن اقتصاد این کشور را تحت‌الشعاع قرار دهد.

پوتین تاکید کرد: بنابراین، بهتر است که براساس واقعیات کنونی، با یکدیگر ملاقات کنیم و در آرامش درباره تمامی حوزه‌های دربردارنده منافع آمریکا و روسیه مذاکره کنیم. ما آماده هستیم.

ماجرای جنجالی ۱۶ دختر ایرانی در آذربایجان چه بود؟

صد آنلاین | بیش از یک هفته پیش، یک رسانه آذربایجانی ادعا کرد ۱۶ دانشجوی زن ایرانی که در این کشور تحصیل می‌کردند، به‌دلیل اعمال غیراخلاقی از این کشور اخراج یا از ورود آنها به آذربایجان جلوگیری شده است. این خبر که اولین بار از یک کانال تلگرامی نامعتبر منتشر شده بود، در برخی سایت‌های خبری آذربایجان هم دست به دست شد و ایران هم به آن واکنش نشان داد.

به گزارش صد آنلاین، جزئیات ادعای یک کانال تلگرامی آذربایجانی درباره ۱۶ دانشجوی ایرانی که به کارگری جنسی متهم شده‌اند در ادامه می‌آید.
بیش از یک هفته پیش، یک رسانه آذربایجانی ادعا کرد ۱۶ دانشجوی زن ایرانی که در این کشور تحصیل می‌کردند، به‌دلیل اعمال غیراخلاقی از این کشور اخراج یا از ورود آنها به آذربایجان جلوگیری شده است. این خبر که اولین بار از یک کانال تلگرامی نامعتبر منتشر شده بود، در برخی سایت‌های خبری آذربایجان هم دست به دست شد و ایران هم به آن واکنش نشان داد.
این کانال لیستی بلند‌بالا از تصاویر و مشخصات و اتهامات این دختران منتشر کرده و می‌گوید همه آنها در ازای دریافت پول با برخی مقامات و شهروندان آذربایجانی و خارجی رابطه برقرار کرده‌اند. از ادعای این کانال تلگرامی و دخترانی که گفته می‌شود تحت تاثیر این ماجرا قرار گرفته‌اند چه می‌دانیم؟ چهارشنبه دو هفته گذشته، کانال تلگرامی موزه که یک کانال آذربایجانی است، ادعا کرد اخباری به دستش رسیده و به‌زودی جزئیات بیشتری در این باره منتشر می‌کند.

این کانال مدعی شد ۵ شهروند دختر ایرانی که در دانشکده‌های علوم پزشکی این کشور تحصیل می‌کردند، به دلیل «کارگری جنسی» از آذربایجان اخراج شده‌اند و ۱۱ نفر هم از ورود به این کشور منع شده‌اند. این کانال ادعا می‌کند آنها برای نفوذ به شهروندان و مقامات آذربایجانی تعلیم داده شده بودند و همچنین دست‌نشانده «ماموران ایرانی» هستند. این کانال در ادامه تصاویری را که به نظر می‌رسید تصاویر پروفایل آن ۱۶ دختر باشد، منتشر کرد و اطلاعاتی درباره هویت، تحصیلات و زندگی آنها نوشت.

طبق ادعای این کانال، کوچک‌ترین آنها ۲۲ ساله و بزرگترین‌شان ۳۲ ساله است. همچنین آنطور که گفته شده همه آنها دانشجوی «دانشگاه مسلمان علیگر» یا AMU بوده‌اند. ۱۱ نفر از آنها در دانشکده دندانپزشکی درس می‌خواندند. ادعا شده برخی از آنها درسشان را در سال‌های گذشته تمام کرده، اما برخی هنوز درسشان تمام نشده و از تحصیل بازمانده‌اند. در ادامه هم ادعا شده ۳ نفر در دانشکده درمان و پیشگیری و دو نفر در دانشکده سلامت دهان و دندان تحصیل می‌کردند.

این کانال حتی سال ورود هر کدام از دانشجویان به دانشگاه و همچنین نام پدرشان را هم منتشر کرده است. در این گزارش اینکه کدام دانشجو‌ها اخراج و اینکه از ورود کدام دانشجویان به کشور جلوگیری شده هم مشخص شده است. نکته جالب اینکه همه این دانشجویان به صورت همزمان اخراج نشده‌اند و هر کدام در تاریخ‌های مختلف و حتی چندین ماه پیش از آذربایجان اخراج شده‌اند.

اخراج و ۵ سال ممنوع‌الورودی برای «بی‌اخلاقی»

مثلا «د. ع» دانشجوی سال دوم دندانپزشکی بوده و چهار ماه پیش، در تاریخ ۲۷ اکتبر ۲۰۲۴ اخراج شده است. یا «پ. ر»، که از سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۳ در این دانشگاه دندانپزشکی خوانده، از سال گذشته به این کشور ممنوع‌الورود شده و تا پنج سال حق ندارد به آذربایجان سفر کند. نکته عجیب این گزارش این است که ادعا می‌شود این زنان با برخی مقامات آذربایجانی رابطه داشته‌اند. مثلا ادعا شده «ش. س» که در حال حاضر ۳۲ سال دارد، در دوران تحصیل خود در باکو با مقامات بالادستی آذربایجانی روابط نزدیکی پیدا کرده و در ازای روابط جنسی از آنها پول دریافت کرده است.

ادعا شده او نوامبر سال گذشته باکو را ترک کرده و برای ۵ سال به این کشور ممنوع‌الورود شده است. «س. م» ۲۸ ساله هم یکی دیگر از افرادی است که ادعا شده در ازای پول با برخی افراد شاغل در ارگان‌های دولتی آذربایجان ارتباط داشته و از سال ۲۰۲۳ که این کشور را ترک کرده، اجازه ورود به او داده نشده است.

در مورد بقیه زنانی که این کانال تلگرامی اسم و عکسشان را منتشر شده، ادعا شده که در بیت فورد کلوب‌های شبانه مختلف با افراد خارجی، ثروتمند یا دانشجویان دیگر رابطه داشتند و برخی هم این تصاویر را در حساب‌های شخصی خود منتشر کرده‌اند. درباره برخی دیگر هم ادعا شده که تصاویر مستهجنی از خود در فضای مجازی منتشر کرده و بابت آن پول دریافت می‌کردند.

حتی درباره یکی دیگر از دانشجویان به نام «س. م» ادعا شده که علاوه‌بر تن‌فروشی، دانشجویان دیگری را هم در ازای پول، به توریست‌های خارجی معرفی کرده است. این کانال همچنین ادعا کرده که هنگام اخراج برخی از این دانشجویان، دلیل اخراج، بی‌اخلاقی ذکر شده است.

روز گذشته علی علیزاده، سفیر جمهوری آذربایجان در تهران با مجتبی دمیرچی‌لو، دستیار وزیر و مدیرکل اوراسیای وزارت امور خارجه، در محل وزارت امور خارجه ایران در این باره با یکدیگر دیدار کردند و سفیر آذربایجان بابت این اظهارات و اقدامات اظهار تاسف کرده است.

صفر تا صد واردات خودرو با کارت ملی

سازمان توسعه تجارت، ساز و کار ثبت سفارش آماری واردات خودرو نو و کارکرده برقی و هیبریدی بر اساس ضوابط قانون بودجه سال ۱۴۰۳ توسط اشخاص حقیقی با مجوز موردی را ابلاغ کرد.

به گزارش مشرق، بر اساس این ضوابط ثبت آماری واردات خودروی اشخاص حقیقی با مجوز موردی:

١- ثبت آماری واردات خودروی اشخاص حقیقی صرفاً در کد تعرفه‌های پیوست ابلاغیه، ذیل عنوان کد تعرفه‌های خودرو موضوع آئین نامه اجرایی بند (ت) تبصره (۹) امکان‌پذیر است.

بر اساس آنچه که سازمان توسعه تجارت ایران از ضوابط ثبت آماری واردات خودروهای کارکرده توسط اشخاص حقیقی اعلام کرده، واردات خودروهای با سن بالاتر از پنج سال (۲۰۲۰ به قبل) ممنوع است؛ همچنین تاکید شده که ثبت آماری سفارش، صرفاً از محل تأمین ارزهای بانکی و با ارز «یورو» امکان پذیر است.

بر اساس ضوابط ثبت آماری واردات خودروی اشخاص حقیقی با مجوز موردی:

١- ثبت آماری واردات خودروی اشخاص حقیقی صرفاً در کد تعرفه‌های پیوست ابلاغیه، ذیل عنوان کد تعرفه‌های خودرو موضوع آئین نامه اجرایی بند (ت) تبصره (۹) امکان‌پذیر است.

٢- ثبت آماری مورد بحث، صرفاً با اخذ مجوز موردی با عنوان مجوز موردی واردات خودروی شخصی امکان پذیر است.

تبصره - اخذ مجوز موردی واردات خودروی شخصی در سامانه جامع تجارت پس از ثبت‌نام صرفاً با ورود کد ملی فرد در قید حیات و پس از استعلام از ثبت احوال امکان‌پذیر است.

٣- ثبت آماری واردات خودروی اشخاص حقیقی صرفاً با نوع نمایندگی ثبت آماری واردات خودروی شخصی از محل آئین نامه اجرایی بند (ت) تبصره (۹) قانون بودجه ۱۴۰۳ امکان‌پذیر است.

۴- ثبت آماری واردات خودروی اشخاص حقیقی با مجوز موردی صرفاً یک‌بار و در یک پرونده ثبت آماری امکان‌پذیر است.

۵- ثبت آماری واردات خودروی اشخاص حقیقی با مجوز موردی صرفاً برای یک دستگاه مجاز است.

۶- ثبت آماری مورد بحث در این بخش صرفاً از محل تأمین ارزهای بانکی امکان‌پذیر است.

٧- ثبت آماری واردات خودروی اشخاص حقیقی صرفاً با نوع ارز یورو امکان‌پذیر است.

٨- مبلغ فوب (FOB) خودرو در ثبت آماری واردات خودروی اشخاص حقیقی در حالت «نو» ۴٠ هزار یورو و در حالت «کارکرده» ۲۰ هزار یورو است.

٩- مبلغ کل پرونده ثبت آماری واردات خودروی اشخاص حقیقی در حالت نو، باید کمتر از ۴۲.۰۰۱ یورو و در حالت ''مستعمل'' باید کمتر از ۲۱٫۵۰۱ یورو باشد.

۱۰- ثبت آماری واردات خودروی اشخاص حقیقی صرفاً در برندهایی امکان پذیر است که حداقل یک شرکت نمایندگی خدمات پس از فروش آن‌ها را در کشور ارائه می‌دهد.

١١- سن خودرو مورد ثبت آماری، باید کمتر از پنج سال باشد؛ بنابراین واردات خودروهای دارای سال ساخت برابر ۲۰۲۰ وماقبل آن مجاز نیست.

١٢- تنها خودروهای دارای سال ساخت ۲۰۲۴ و ما بعد آن در آئین‌نامه «نو» محسوب می‌شوند.

و در نهایت ١٣- مجوزهای مورد نیاز برای ثبت آماری واردات خودروی اشخاص حقیقی، بایستی از دفتر صنایع خودرو وزارت صمت و سازمان حفاظت محیط‌زیست (جز برای خودروهای برقی) اخذ شود.

محدودیت‌های این مصوبه:

اول - کمتر از دو ماه به پایان سال باقی مانده است در حالیکه این مجوز بر اساس ضوابط قانون بودجه سال ۱۴۰۳ ابلاغ و تاکید شده تا پایان سال ۱۴۰۳ هم معتبر است. بنابراین مشخص نیست در این مدت کوتاه چه کسانی موفق به اخذ مجوز ثبت سفارش یا ثبت آماری و واردات خودرو خواهند شد.

دوم - چگونگی ثبت سفارش برای افراد حقیقی، به روش ثبت آماری و صرفاً با ارز یورو اعلام شده که هم اکنون از بیت فورد روش ثبت آماری برای واردات به مناطق آزاد و ته لنجی استفاده می‌شود و بسیار آسان‌تر از ثبت سفارش تجاری است با این حال تاکید بر مجوز موردی برای اشخاص حقیقی آن هم در مدت زمان کوتاه ابهامات برای چگونگی اجرای این مصوبه را بیشتر کرده است.

سوم- مبلغ فوب (FOB) خودرو در ثبت آماری واردات خودروی اشخاص حقیقی در حالت نو ۴۰۰۰۰ یورو و در حالت مستعمل ۲۰۰۰۰ یورو در نظر گرفته شده و حکایت از آن دارد که خودروهای نو و کارکرده با حجم موتور تا ۲۵۰۰ سی سی توسط اشخاص حقیقی امکان واردات خواهند داشت.

چهارم - خودروهای تمام بنزینی و گازوئیلی امکان واردات ندارند.

درخواست هادی خامنه‌ای برای مذاکره و رفع حصر خبرساز شد

خبرآنلاین نوشت: بیست و یکمین کنگره سراسری مجمع نیروهای خط امام (ره) روز پنجشنبه چهارم بهمن ماه جاری برگزار شد. در این نشست، حجت‌الاسلام والمسلمین سید هادی خامنه‌ای دبیرکل این تشکل اصلاح‌طلب در سخنانی ضمن تاکید بر ضرورت گفت‌وگوی سازنده با همۀ طرف‌های بین‌المللی بر تقویت نقش و حضو مردم به‌عنوان مرکز اصلی قدرت تاکید کرد.

بنابر روایت دیده بان ایران، وی در ابتدای سخنان خود با گرامیداشت سالگرد ورود امام خمینی (ره) به کشور در دوازدهم بهمن ۱۳۵۷ گفت: ما در آستانه سالروز انقلابی هستیم که قطع وابستگی و پایان دادن به سلطۀ بیگانه و گسترش فرهنگ اسلامی از اهداف آن بود. آن روز مردم از دخالت بیگانگان و دین‌زدایی حکومت پهلوی ناراضی بودند و در همین مسیر به شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی رسیدند. در حقیقت آن‌ها پیشرفت و توسعه کمّی و کیفی همۀ بخش‌ها را در جامعه‌ای آزاد و حکومتی مستقل، ذیل فرهنگ اسلامی با مشارکت مؤثر مردم می‌خواستند و امام خمینی (ره) رهبری چنین انقلابی را برعهده داشت و به همین علت همگان از ایشان حمایت کردند.

دبیرکل مجمع نیروهای خط امام (ره) ادامه داد: متاسفانه امروز بعد از گذشت چهار دهه با اهداف آن انقلاب بزرگ که به نام خدا و در دفاع از حقوق مردم اتفاق افتاد فاصله داریم و بخشی از این وضعیت نتیجه ورود و حضور افراد و تفکرات نا اهل و نا محرم با اهداف انقلاب اسلامی است که امام بارها درباره آن‌ها هشدار داد. جریان‌هایی که ظاهراً با انقلابی‌گری وارد شدند و پس از تثبیت موقعیت خودشان ضمن ترویج تفکرات متحجرانه، بسیاری از نیروهای خدمتگزار و صادق و شایسته را در پناه روش‌هایی مانند نظارت استصوابی از صحنه خارج کردند و زمینه ورود افراد ناتوان و ناهمسو با انقلاب اسلامی را فراهم کردند که بسیاری از مشکلات امروز کشور از همین روند است.

سیدهادی خامنه‌ای افزود: یکی از مصادیق کنار گذاشتن افراد لایق و کارآمد حصر پانزده سالۀ آقای موسوی و آقای کروبی و خانم رهنورد است که باید هرچه زودتر به نوعی خاتمه پیدا کند.

این روحانی اصلاح‌طلب در ادامه با اشاره به مشکلات اقتصادی کشور و نتایج زیانبار تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران گفت: ما باید با تمام دنیا رابطۀ سازنده و پویا داشته باشیم و از تعامل و گفتگو نترسیم. بالطبع هرکس بخواهد به ما تعدی کند یا سلطه‌طلبی داشته باشد، باید از آن رویگردان بود، اما تا زمانی که می‌توان منافع مردم را در بستر همکاری سازنده دو جانبه یا چند جانبه دنبال کرد، چرا از آن رویگردان باشیم. چرا جامعه را از بسیاری فرصت‌های اقتصادی و فرهنگی و علمی محروم کنیم.

وی با اشاره کوتاه به پیشینه مجمع نیروهای خط امام گفت: از اواخر دوره سوم مجلس شورای اسلامی جلساتی با حضور صدها تن از نمایندگان ادوار و نیروهای اصیل انقلاب برگزار شد که تصمیم آن‌ها برای فعالیت مشترک سیاسی و فرهنگی منجر به تشکیل مجمع نیروهای خط امام (ره) شد. از آن زمان تا امروز بیش از ۳۰ سال می‌گذرد. بدیهیست در این مدت مانند هر فعالیت دیگری فراز و فرودهایی بوده است، مهم این است که ما از اصول بنیادین خود در پیگیری اهداف انقلاب اسلامی و ارزش‌های برآمده از آن در دفاع از حقوق مردم فاصله نگرفته باشیم.

سید هادی خامنه‌ای خاطرنشان کرد: مجمع نیروهای خط امام باور دارد با زدودن جهل و بالا بردن آگاهی جامعه به سهم خود در مسیر اصلاح روندهای غلط کوشش کند. اگر آگاهی در جامعه گسترش پیدا کند، در انتخابات مجلس و شوراها و ریاست جمهوری و خبرگان هم زمینه برای انتخاب اصلح افزایش پیدا می‌کند و طوفان‌های سیاسی و فکری موجب انحراف جامعه نمی‌شود. در غیر این صورت جریان‌های زودگذر با هیجانات و رفتارهای نمایشی به مطلوب خود دست پیدا می‌کنند. به همین علت تاکید داریم که باید با استفاده از ظرفیت‌های علمی و فرهنگی، جامعه را رشد دهیم و فراموش نکنیم که قدرت اصلی در اختیار مردم است. هرجا مردم حضور و فعالیت بیشتر داشته باشند، قدرت در همان جا تقویت می‌شود.

دبیرکل مجمع نیروهای خط امام (ره) در پایان گفت: در صحنه‌های سیاسی ما با سه نوع فعالیت تشکیلاتی رو به رو هستیم، بعضی‌ها انگیزه‌های اقتصادی دارند و به دنبال کسب ثروت و انباشت ذخیره مادی هستند که از حزب به‌عنوان ابزاری برای تقویت سازوکارهای مرتبط با آن استفاده می‌کنند. گروه بیت فورد دوم جریان‌هایی هستند که با هر انگیزه‌ای رسیدن به قدرت سیاسی برایشان اولویت دارد و از حزب در همین مسیر بهره می‌برند و گروه سوم که ما از همین‌ها هستیم، قائل به رشد فکری و فرهنگی و سیاسی جامعه هستند و اگر در انتخابات و موارد شبیه به آن وارد هم بشوند، با همین نگاه و رویکرد است و امیدواریم دوستان در دوره جدید بتوانند بیش از گذشته در این مسیر فعالیت کنند.

در ادامۀ این نشست انتخابات دوره جدید شورای مرکزی مجمع نیروهای خط امام برگزار شد که به ترتیب سید هادی خامنه‌ای، الهام داوری دولت آبادی، سید هادی آرامی، علی رمضانی نسب، مجید محمدی، حمید قزوینی، علی طور سوادکوهی، محمدرضا اکبری، رضا سلیمان نوری، هادی غفاری، رحمان بابایی، اسحاق راستی، مظفر علیزاده، قاسم مهرزاد صدقیانی و محمد صباغیان به عنوان اعضای اصلی حائز اکثریت آراء شدند. همچنین معصومه صادقی، محمد صابریان و سید محمدرضا فرهادی قمی به عنوان بازرسان اصلی این دوره انتخاب شدند.

انصارالله یمن به طور یکجانبه ۱۵۳ اسیر را آزاد کرد

به گزارش همشهری آنلاین، شبکه الجزیره گزارش داد که جنبش انصارالله یمن امروز (شنبه) با حمایت کمیته بین‌المللی صلیب سرخ حدود ۱۵۳ اسیر را به صورت یک‌جانبه آزاد کرد.

طبق این گزارش، هویت این اسرای آزاد شده فاش نشده است، اما کمیته بین‌المللی صلیب سرخ گفته است که با این اسرا ملاقات داشته است.

«عبدالقادر المرتضی» رئیس کمیته اسرا در دولت صنعا روز جمعه اعلام کرده بود که این دولت در اقدامی یک‌جانبه ده‌ها اسیر متعلق به دولت مستعفی یمن را آزاد می‌کند.

المرتضی گفته بود به دستور «عبدالملک بدرالدین الحوثی» رهبر انقلاب یمن و «مهدی المشاط» رئیس شورای عالی سیاسی این کشور، فردا ده‌ها اسیر از طرف مقابل آزاد می‌شود.

آخرین دور مذاکرات میان دولت مستعفی یمن و دولت نجات ملی یمن مستقر در صنعا در ششم ژوئیه گذشته در شهر مسقط (پایتخت عمان) و درباره پرونده اسرا تحت نظارت سازمان ملل برگزار شد.

در جریان این دور از مذاکرات درباره حل برخی نکات از جمله موضوع «محمد قحطان» از رهبران حزب اصلاح یمن و تبادل برخی لیست‌های اسرا توافق شد؛ ۲ طرف با آزادی قحطان در بیت فورد ازای آزادی ۵۰ اسیر انصارالله توافق کردند.

در حال حاضر تعداد اسرای دقیق ۲ طرف مشخص نیست اما طی مذاکرات استکهلم در سال ۲۰۱۸ هیأت‌ انصارالله و دولت مستعفی یمن لیست‌هایی شامل بیش از ۱۵ هزار اسیر را ارائه کردند.

طرف‌های درگیر در یمن، آوریل ۲۰۲۳ طرفین معامله تبادل اسرا برای آزادی ۹۰۰ اسیر با میانجی‌گری کمیته بین‌المللی صلیب سرخ و سازمان ملل را بعد از مذاکرات دوجانبه در سوئیس امضا کردند.

یمن از سال ۲۰۱۵ در سایه تداوم محاصره ائتلاف عربی با بحران انسانی روبه‌روست که موجب شده هزاران نفر از مردم یمن کشته یا زخمی شوند و میلیون‌ها تن در خطر گرسنگی و مرگ ناشی از آن قرار بگیرند.

ترامپ با برند جدید در تقابل با تهران

حداقلی‌ترین نکته‌ای که از کنار گذاشتن چهره‌های سابق سیاست خارجی ترامپ برداشت می‌شود این است که ترامپ اعتراف می‌کند اجرای سیاست فشار حداکثری علیه ایران با تیم گذشته شکست خورده به همین دلیل نیز تقابل با ایران را این بار با تصویری جدید پی گرفته است.
گروه سیاسی - خبرگزاری تسنیم، دونالد ترامپ که در آستانه ورود مجدد به کاخ سفید قرار دارد در چینش کابینه دوم خود دست به اتخاذ تصمیماتی جنجالی و معنادار زده است.

یکی از نخستین اقداماتی که ترامپ در این مسیر انجام داده، پایان دادن به حفاظت فیزیکی از جان بولتون، مشاور امنیت ملی پیشین آمریکا است. این تصمیم به‌ویژه در میان نگرانی‌ها نسبت به انتقام‌ از بولتون به‌دلیل نقشش در ترور شهید قاسم سلیمانی اهمیت دارد، ترامپ همچنین در شبکه اجتماعی «سوشیال تروث» اعلام کرد که در حال بازنگری در تیم خود است و به طور فعال مشغول برکناری بیش از هزار نفر از مقامات دولت پیشین، از جمله برایان هوک است. فردی که در دولت بایدن در مرکز پژوهشی ویلسون برای دانشمندان مشغول بوده و در دولت خود ترامپ نیز نماینده ویژه در امور ایران است.

او پیش از این نیز اعلام کرده بود که مایک پمپئو وزیرخارجه دولت اول ترامپ در این دولت جایی نخواهد داشت. حداقلی‌ترین چیزی که از کنار گذاشتن سه شخصیت مذکور برداشت می‌شود این است که ترامپ اعتراف می‌کند اجرای سیاست فشار حداکثری علیه ایران با تیم گذشته شکست خورده  به همین دلیل نیز تقابل با ایران را این بار با تصویری جدید در پی گرفته است.

بولتون که در دوران حضورش در دولت ترامپ نقش برجسته‌ای در اعمال سیاست فشار حداکثری علیه ایران داشت، پس از ترور شهید سلیمانی، هدف ادبیات تهدیدات آمیزی در مورد انتقام قرار گرفت.

پایان دادن به حفاظت فیزیکی از بولتون به‌طور مستقیم به تغییراتی در رویکرد ترامپ و تیم او در قبال سیاست‌های منطقه‌ای و بین‌المللی اشاره دارد. این تصمیم می‌تواند نشان‌دهنده یک تغییر استراتژیک در سیاست‌های ترامپ باشد. جان بولتون، به‌عنوان یکی از برجسته‌ترین چهره‌های سیاست خارجی ترامپ، با اتخاذ سیاست‌های تند علیه ایران شناخته می‌شود.

تهدیدات و فشارهایی که به‌واسطه سیاست‌های ترامپ علیه ایران ایجاد شد، موجب آسیب به موقعیت ایالات‌متحده در منطقه و متحد منطقه‌ای او در خاورمیانه گردید. آمریکا که به تحقیرآمیز ترین شکل ممکن از افغانستان خارج شده است و اکنون برای خارج شدن از عراق نیز بیش از همیشه تحت فشار گروه‌های مقاومت عراقی و سیاسیون این کشور قرار گرفته و اسرائیل نیز که امیدوار بود با پیمان ابراهیم و کریدور آیمک جایگاه بهتری در خاورمیانه پیدا کند بعد از 7 اکتبر و متحمل شدن شکست سنگین از حماس در یک موقعیت امنیتی پیچیده قرار گرفته و عملا در بحران فرو رفته است.

بنابراین پایان دادن به حفاظت فیزیکی از بولتون ممکن است در راستای یک تغییر استراتژیک بزرگ‌تر در سیاست خارجی ترامپ باشد. به نظر می‌رسد که ترامپ به دنبال تقویت موقعیت خود در عرصه جهانی از طریق تغییر مسیر نسبت به رویکرد سیاسیون پیشین است رویکردی که لزوما به معنی تمایل به مذاکره با ایران از آن برداشت نمی‌شود و چه بسا این مواجهه تشدید شود. تا زمان مشخص شدن جهت گیری دولت جدید ترامپ گزاره قطعی این است که او قصد دارد از برخی از سیاست‌های شکست‌خورده گذشته خود فاصله بگیرد و تقصیرات را صرفا معطوف به سایر شخصیت‌ها کند تا به این ترتیب برند افراطی که منجر به شکست او در انتخابات 2020 شده بود را اصلاح کند.

دولت سیاسی به دولت تجاری تبدیل می‌شود

یکی از مهم‌ترین و پر سر و صداترین اقدامات ترامپ در دولت جدید، تصمیم به شناسایی و برکناری بیش از هزار نفر از مقامات دولت پیشین است که طبق گفته‌های او، با چشم‌انداز «عظمت دوباره آمریکا» همسو نیستند.

این تصمیم از طریق اعلامیه‌ای در شبکه اجتماعی «سوشیال تروث» توسط ترامپ به اطلاع عموم رسید، جایی که او به‌طور مستقیم از برکناری افرادی چون برایان هوک، نماینده ویژه وزارت امور خارجه در امور ایران، خبر داد.

این تغییرات نه تنها نشان‌دهنده تلاش ترامپ برای بازسازی تیم خود، بلکه نمادی از تمایل او به دوری از سیاست‌های قبلی است که بسیاری آن‌ها را عامل شکست‌های مهم در سیاست خارجی و داخلی ایالات‌متحده می‌دانند.

برایان هوک پیش از این به‌عنوان یکی از برجسته‌ترین چهره‌های دیپلماسی ترامپ در قبال ایران شناخته می‌شد، او به‌ویژه در موضوعاتی مانند خروج یک‌جانبه از برجام و سیاست فشار حداکثری علیه تهران نقش‌آفرینی کرده بود.

ترامپ با برکناری او، به نوعی از سیاست‌های شکست‌خورده گذشته خود فاصله می‌گیرد و این اقدام می‌تواند به‌عنوان یک پیام به افکار عمومی و حتی مخالفان در داخل و خارج از آمریکا تلقی شود که ترامپ قصد دارد در دور دوم ریاست‌جمهوری خود رویکردهای متفاوتی اتخاذ کند.

علاوه‌ بر این ترامپ پیش‌تر نیز اعلام کرده بود که به مایک پمپئو، وزیر امور خارجه پیشین خود، در دولت جدیدش مسئولیتی نخواهد داد. پمپئو که از حامیان سرسخت سیاست‌های ضد ایرانی دولت ترامپ و همچنین خروج از برجام بود، از دیگر مقامات کلیدی است که به‌نظر می‌رسد ترامپ قصد دارد از او دوری کند.

این تصمیمات به‌ویژه در زمانی که ترامپ در حال برنامه‌ریزی برای بازگشت به کاخ سفید بود، قابل توجه به نظر می‌رسد و به‌طور عمده نشان‌دهنده تغییرات در نگرش او نسبت به سیاست‌های خارجی و استراتژی‌های داخلی ایالات‌متحده است.

در عین حال، ترامپ در حال بازسازی تیم خود با افرادی است که به‌طور مستقیم با چشم‌انداز او برای «عظمت دوباره آمریکا» هم‌راستا هستند و حجم زیادی از ثروت جهان را در اختیار دارند. در راس این افراد نیز ایلان ماسک مالک توییتر و تسلا قرار دارد که تصدی سمت «وزارت کارآمدی» به او وعده داده شده است. این اقدام نشان می‌دهد که ترامپ قصد دارد در دور دوم ریاست‌جمهوری خود، سیاست‌های داخلی و خارجی جدیدی را دنبال کند که ممکن است در راستای تقویت موقعیت اقتصادی و دیپلماتیک آمریکا در جهان باشد. همچنین این تغییرات می‌تواند راه را برای گسترش دیپلماسی اقتصادی آمریکا با کشورهای مختلف هموارتر کند.

ترامپ به شکست اعتراف کرد اما از آن درس نگرفت

دولت ترامپ در دوران اول ریاست‌جمهوری خود سیاست‌های خارجی متعددی را اجرا کرد که یکی از جنجالی‌ترین و بحث‌برانگیزترین آن‌ها، سیاست فشار حداکثری علیه ایران و خروج از توافق هسته‌ای برجام بود.

این سیاست‌ها نه تنها روابط ایالات‌متحده با ایران را به نقطه بحرانی رساند، بلکه باعث تشدید تنش‌ها در خاورمیانه و همچنین ایجاد شکاف‌های عمیق در روابط آمریکا با دیگر قدرت‌های جهانی شد.

اما اکنون که ترامپ به کاخ سفید بازگشته، به‌نظر می‌رسد می‌خواهد مسئولیت شکست این سیاست‌ها را به گردن دیگران بیندازد. ترامپ در سال 2018 با خروج یک‌جانبه از توافق هسته‌ای برجام، نقض آشکار توافقی بین‌المللی را به‌عنوان بیت فورد سیاست اصلی خود اتخاذ کرد. این اقدام در ابتدا با امید به فشار حداکثری و وادار کردن ایران به پذیرش شروط جدید و سخت‌تر برای توافق هسته‌ای صورت گرفت، اما به‌سرعت مشخص شد که این سیاست با شکست‌های عمده‌ای مواجه شده است.

برخلاف آنچه که برایان هوک مشاور پمپئو و نماینده ویژه امور ایران مدعی بود ایران نه تنها تسلیم فشارهای اقتصادی و سیاسی نشد، بلکه در جهت تقویت روابط خود با کشورهای دیگر همچون چین، روسیه، و همچنین با پیوستن به سازمان‌هایی نظیر بریکس و شانگهای گام‌های بلندی برداشت.

ترامپ در طی سال‌های گذشته در مقابل انتقادهایی که به سیاست‌هایش در قبال ایران وارد می‌شد، با اعتماد به نفس به دفاع از سیاست‌های خود پرداخت و معتقد بود که فشار حداکثری در نهایت باعث خواهد شد که ایران به پای میز مذاکره بیاید. اما او نیز اخیراً تلویحا در مورد شکست راهبرد فشار حداکثری زبان به اعتراف گشوده است.

ترامپ به طور علنی اعلام کرده است که تعرفه واردات از کشورهای عضو بریکس، شامل چین، روسیه و ایران، را افزایش خواهد داد، که این سیاست به نوعی نشان‌دهنده اعتراض به رشد و گسترش این بلوک‌های اقتصادی است.

ترامپ با این اقدام عملا اعتراف می‌کند که سیاست فشار حداکثری برای مهار ایران به‌طور غیرمستقیم موجب تقویت موقعیت اقتصادی این کشورها شده است. اگرچه ترامپ با اعلام «وضع تعرفه صد در صدی به واردات از کشورهای عضو بریکس» و نیز اعلام رویکرد خود در مواجهه با ایران مبنی بر «تلاش برای توقف درآمدهای نفتی» نشان داده درسی از این شکست نگرفته و همچنان سعی بر امتیاز گیری از تهران با استفاده از اهرم‌های اعمال فشار خود دارد و در این مسیر سایر متحدان تهران در بریکس را نیز تهدید به تقابل کرده است.

ترامپ تصمیم جنجالی را گرفت؛ توقف همه کمک‌های خارجی آمریکا/ اسرائیل مستثنی شد

اقتصادنیوز: وزارت امور خارجه آمریکا دستور «توقف فعالیت» را برای کمک‌های خارجی موجود و جدید صادر کرده اما معافیت‌هایی برای تأمین مالی نظامی رژیم صهیونیستی و مصر در نظر گرفته کرده است.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا دستور توقف ۹۰ روزه کمک های توسعه خارجی را جهت بررسی کارایی و سازگاری آنها با سیاست خارجی خود صادر کرده است.

در یادداشت وزارت امور خارجه آمریکا آمده است که بلافاصله پس از اجرایی شدن این دستور، مقامات ارشد «باید اطمینان حاصل کنند تا زمانی که مارکو روبیو وزیر امور خارجه تصمیم جدیدی اتخاذ نکرده است هیچ تعهد جدیدی برای کمک های خارجی ارائه نخواهد شد.»

آمریکا بزرگترین اهداکننده کمک در جهان است و در سال مالی ۲۰۲۳، ۷۲ میلیارد دلار به کشورهای مختلف کمک کرده است.

یکی از مقامات آمریکایی که نخواست نامش فاش شود، گفت به مقامات مسئول پروژه ها در اوکراین گفته شده است که همه کارها را متوقف کنند.

این مقام مسئول گفت که از جمله پروژه هایی که متوقف شده است، حمایت از مدارس و کمک های سلامتی مانند مراقبت های اضطراری مادران و واکسیناسیون کودکان است.

طبق یادداشت وزارت خارجه آمریکا، روبیو برای کمک های غذایی اضطراری معافیت صادر کرده است.

این در حالی صورت می‌گیرد که پس از آتش‌بس بین اسرائیل و گروه مقاومت فلسطینی حماس در روز یکشنبه، کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه افزایش یافته است.

رژیم صهیونیستی سالانه حدود ۳.۳ میلیارد دلار بودجه نظامی خارجی از سوی بیت فورد آمریکا دریافت می کند، در حالی که مصر حدود ۱.۳ میلیارد دلار کمک نظامی از آمریکا دریافت می کند.

بر اساس درخواست کنگره، اوکراین، گرجستان، استونی، لتونی، لیتوانی، تایوان، اندونزی، فیلیپین، تایلند، ویتنام، جیبوتی، کلمبیا، پاناما، اکوادور، اسرائیل، مصر و اردن برای دریافت کمک در سال ۲۰۲۵ شناسایی شده اند.

در این درخواست همچنین آمده است که آمریکا به دنبال تامین مالی و نظامی ارتش لبنان «به منظور کاهش بی ثباتی در این کشور و مقابله با نفوذ ایران است.»

درخواست مشاور عالی رهبر انقلاب از پزشکیان/ باید برای سناریوهای مختلف آماده شویم

سرلشکر صفوی با تمجید از شعار وفاق ملی دولت چهاردهم یادآور شد: اگر می‌خواهیم امور کشور پیش برود، باید همه مسئولان، گروه‌ها و احزاب کشور وحدت داشته باشند؛ در چند روز اخیر بین ایران و روسیه توافقنامه راهبردی مهم به امضا رسیده که باید عملیاتی شود و برای آن برنامه داشته باشیم.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سردار سرلشکر سیدیحیی صفوی دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا در پیش نشست همایش ملی بسیج مردم و منابع ملی در دفاع مقدس که با موضوع نقش بسیج مردمی و منابع ملی در هدایت عالمانه و فناورانه امداد، بهداشت و درمان دفاع مقدس برگزار شد، گفت: با خداوند عهد و پیمان بسته‌ایم که در اندیشه و تفکر، اخلاق، رفتار و عمل به اعتقادات، ارزش‌ها و فرهنگ‌مان، در خدمتگذاری صادقانه به مردم و به ولایت و رهبری وفادار بمانیم و اندیشه و تفکرمان در چارچوب قرآن باشد و در اخلاق و رفتار، اهل بیت(ع) را سرلوحه قرار دهیم و تلاش می‌کنیم که عمل‌مان صالح باشد.

بنابر روایت تسنیم، وی افزود: از طرف مقام معظم رهبری وکیل هستم که سلام ایشان را به جامعه پزشکی کشور و استان اصفهان برسانم و از زحمات این جامعه تشکر کنم چرا که در دوران دفاع مقدس معجزه خلق کردند.


دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا با اشاره به برگزاری همایش ملی بسیج مردم و منابع ملی در دفاع مقدس در ششم اسفندماه 1403 گفت: ستاد کل نیروهای مسلح به پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس شهید حاج قاسم سلیمانی ماموریت داده با محوریت دانشگاه مالک اشتر و وزارت دفاع و پشتیبانی و همکاری نیروهای مسلح و سایر دانشگاها، این همایش را در ششم اسفند سال جاری در هشت محور برگزار کند که درمان، بهداشت و امداد یکی از آن محورهاست و در همایش اصلی نیز یک نشست تخصصی درباره آن برگزار خواهد شد.

وی با تأکید بر ضرورت انتقال علوم و معارف دفاع مقدس به نسل امروز و فردا به تصویب دو واحد درسی در این خصوص در دانشگاه‌های وزارت علوم و وزارت بهداشت اشاره کرد و گفت: فلسفه این همایش جهاد تبیین جامعه پزشکی در دفاع مقدس و انتقال به نسل پزشکی امروز و فردا، چگونگی بهره‌مندی از تجربه تخصصی علوم پزشکی برای کمک به حل بخشی از مشکلات پزشکی مردم عزیزمان در شرایط حاضر و رسیدن به شرایط مطلوب و الگوگیری از آن در حوادث احتمالی چه حوادث‌ طبیعی مثل زلزله و سیل و چه حوادث انسانی احتمالی مثل جنگ ترکیبی،جنگ اقتصادی، جنگ رسانه‌ای و امنیت مناطق مرزی و شهری‌ است.

سردار صفوی با یادآوری اشغال ایران در زمان جنگ جهانی دوم گفت: در زمان جنگ جهانی دوم ارتش رژیم طاغوت حتی دو روز نتوانست مقابل دشمن ایستادگی کند؛ در حوادث اخیر نیز ارتش سوریه مقابل یک گروه مسلح حتی یک ساعت مقاومت نکرد، اما در دوران دفاع مقدس مردم ما هشت سال در بیت فورد مقابل تمام استکبار جهانی ایستادگی کردند؛ 36 سال از پایان جنگ می‌گذرد و باید از تجارب دوران دفاع مقدس و عوامل پیروزی‌ها برای مدیریت کشور و عبور از شرایط فعلی و ساختن یک آینده مطلوب استفاده کنیم.

وی با دسته‌بندی تهدیدات کشور خاطرنشان کرد: تهدیدات یک کشور شامل دو دسته عوامل انسانی (جنگ‌ها، ناآرامی‌ها، عملیات‌های تروریستی) و عوامل طبیعی (سیل، زلزله، مشکلات زیست‌محیطی ) می‌شود؛ در شرایط کنونی شکل جنگ‌ها تغییر کرده و کشور ما در حال حاضر درگیر یک جنگ ترکیبی است که دشمن علیه مردم ایران به راه انداخته و باید از تجارب دوران دفاع مقدس به عنوان یک منشور راهنما برای عبور از شرایط کنونی و رسیدن به وضعیت مطلوب استفاده کنیم.

رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس با تاکید بر لزوم پیشرفت و ارتقای دانش پزشکی در کشور گفت: متاسفانه آمار سرطان در کل کشور به ویژه استان اصفهان بالاست و باید همان طور که در دفاع مقدس توانستیم با اتکاء به دانش داخلی راهکار بسیاری از مشکلات را پیدا کنیم، با ارتقاء سطح دانش پزشکی سلامت جامعه را ارتقا دهیم.

وی با بیان اینکه ما هیچ‌گاه از شهادت هراسی نداشته‌ایم، خاطرنشان کرد: پیروزی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در تاریخ سیاسی جهان و ایران بی‌نظیر است و این موفقیت‌های عظیم دو عامل پیروزی بخش دارد رهبری و حضورملت؛ یعنی وحدت و انسجام ملی با محوریت ولی فقیه زمان. ما اگر وحدت داشته باشیم در سطح ملی و مقابل دشمنان کشور پیروز خواهیم شد.

وی با تمجید از شعار وفاق ملی دولت چهاردهم یادآور شد: اگر می‌خواهیم امور کشور پیش برود، باید همه مسئولان، گروه‌ها و احزاب کشور وحدت داشته باشند؛ در چند روز اخیر بین ایران و روسیه توافقنامه راهبردی مهم به امضا رسیده که باید عملیاتی شود و برای آن برنامه داشته باشیم؛ برای دستیابی به اهداف کشور باید اهل عمل باشیم و با انسجام و وحدت ملی تلاش کنیم.

وی ‌با اشاره به بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه نظام تصمیم‌گیری و اجرایی کشور به بخش خصوصی کمک کند گفت: انقلاب ما، یک انقلاب مردمی با حضور میلیونی مردم بود و در دوران دفاع مقدس نیز مردم حماسه آفریدند و تا روزی که اقتصاد مردمی نشود، شرایط کشور تغییر نمی‌کند.

وی ادامه داد: حضرت آقا روز گذشته در نمایشگاهی که شرکت کردند، روی اقتصاد مردمی تاکید داشتند این در حالی است که حدود 80 درصد اقتصاد کشور دولتی است و تجربه 45 سال گذشته نشان داده که اقتصاد دولتی جوابگو نیست و باید زمینه مردمی شدن آن فراهم شود.

وی در ادامه با بیان اینکه اصفهان یک قطب علمی، صنعتی، فرهنگی و تمدنی و دفاعی بوده و هست، تصریح کرد: مقام معظم رهبری فرمودند که زمانی اصفهان به جهان نورافشانی می‌کرد و فرهنگ و تمدن شیعه اسلامی با مرکزیت اصفهان شکل گرفته و باید این مسیر ادامه یابد.

سرلشکر صفوی افزود: اصفهان می‌تواند با وجود نیروی انسانی نخبه در زمینه فناوری‌های جدید از جمله هوش مصنوعی، تبدیل به قطب علمی کشور شود، آن هم با حضور و مشارکت بخش خصوصی و حمایت دولت.

دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا با تاکید بر لزوم امیدآفرینی در کشور گفت: مسئولان باید مشکلات مردم را حل کنند؛ یاس و ناامیدی از جنود شیطان است و در دوران دفاع مقدس با وجود همه مشکلات و کمبودها هیچ وقت ناامید نبودیم و توکل و ایمان رزمندگان باعث پیروزی ما شد.

وی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اینکه بدون علم و دانش نمی‌توان از امنیت و منافع ملی پاسداری کرد، گفت: اصفهان می‌تواند در زمینه فناوری‌های جدید تبدیل به قطب کشور شود و ظرفیت انسانی لازم در این زمینه را دارد و باید از این ظرفیت در جهت پیشرفت کشور بهره گرفت.

سرلشکر صفوی گفت: باید برای سناریوهای مختلف آماده شویم و نباید اجازه دهیم که دسیسه‌های دشمن ما را غافلگیرمان کند؛ در دوران دفاع مقدس 2.5 میلیون نفر شرکت داشتند که حدود 2 میلیون نفر بسیج مردمی و مابقی از نیروهای مسلح بودند و در طول جنگ 500 هزار نفر مجروح شدند و جامعه پزشکی چهار هزار شهید به کشور تقدیم کرد.

وی با بیان اینکه جامعه پزشکی در دوران دفاع مقدس بیش از 100 هزار عمل جراحی انجام داد، خاطرنشان کرد: در عملیات کربلای 5 حدود 52 هزار مجروح دادیم که با هواپیما و هوانیروز ارتش قهرمانان و صدها اتوبوس آمبولانس که برای اولین با ابتکار و خلاقیت بهداری رزمی اصفهان آماده شده بود به شهرهای دیگر کشور منتقل شدند. در جنگ فاو 70 هزار نیرو را از رودخانه عبور دادیم و رژیم بعث چون غافلگیر شده بود، شروع به بمباران شیمیایی کرد و طی سه روز 17 هزار نفر از رزمندگان ما که شیمیایی شده بودند توسط جامعه پزشکی مداوا شدند.